Армія Венесуели має близько 5 тисяч російських ПЗРК

Армія Венесуели має близько 5 тисяч російських ПЗРК "Игла" - Reuters

Укрінформ
Венесуела володіє близько 5 тисячами російських переносних зенітно-ракетних комплексів "Игла-С", що є найбільшими запасами в усій Латинській Америці.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на військовий документ, з яким ознайомилося агентство.

"Соціалістичний уряд Венесуели вже давно використовує заяви про загрозу вторгнення американських "імперіалістів", щоб виправдати нарощування озброєнь. Більша частина цього арсеналу була отримана з Росії за минулого президента Уго Чавеса, чиє правління тривало з 1999 року до його смерті в 2013 році", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ракети є серйозною загрозою для цивільних і військових літаків. Експерти побоюються, що у країні з економічною кризою та громадянськими заворушеннями таку зброю може бути викрадено, продано або передано у чужі руки.

Колишній венесуельський старший генерал армії і міністр, який побажав залишитися неназваним, сказав Reuters, що ПЗРК в основному зосереджені на узбережжі через побоювання уряду нападу з боку США.

Раніше у цьому місяці глава ЦРУ Майк Помпео висловив занепокоєння з приводу ракет у Венесуелі, наголосивши, що "цей ризик є неймовірно реальним і серйозним для Південної та Центральної Америки, на додаток до самої Венесуели".

Уряд Венесуели і військові чиновники не відповіли на прохання прокоментувати інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-