У Хімках затримали 12 учасників акції протесту далекобійників

У Хімках затримали 12 учасників акції протесту далекобійників

Укрінформ
Голова Об'єднання перевізників Росії Андрій Бажутін і ще 11 осіб, які брали участь в акції протесту проти системи "Платон", були затримані в підмосковних Хімках і доставлені в місцеве відділення міліції.

Про це повідомляє ВВС.

Співробітники поліції затримали їх на парковці біля будівельного магазину "Леруа Мерлен" на Ленінградському шосе при спробі виїхати в бік Москви в рамках чергової акції протесту.

Протести проти системи "Платон" почалися ще в 2015 році. Як пояснив Бажутін в інтерв'ю ВВС, далекобійники вчергове вирішили вишикуватися в колону в напрямку Москви, після того, як 19 травня міністр транспорту Росії Максим Соколов відмовився брати участь у запланованому на понеділок засіданні РПЛ для обговорення проблеми. Соколов пояснив своє рішення тим, що конфлікт локалізовано і "ніякі проблеми вже вирішувати не треба".

Як розповів Бажутін, коли шість машин, які прибули на стоянку вночі, готувалися виїжджати в бік Москви, ніяких заборонних знаків в обраному ними напрямі не було, проте в 10 годин ранку прибули співробітники ГБДД і розгорнули заборонний знак у їх напрямку.

На одній з машин, крім прапорів ОПР, були плакати про недовіру уряду і відставки президента. Співробітники поліції зробили попередження водіям про необхідність протягом п'яти хвилин прибрати плакати, однак ті відмовилися це зробити, після чого поліцейські оформили протокол, а 12 мітингарів були доставлені в 1-й відділ поліції.

Як зазначив організатор акції, водії стояли по одному, проте співробітники поліції заявили, що це "схоже на мітинг", і затримали їх за статтею 20.2 - "організація несанкціонованого мітингу".

Як повідомлялося, учасники акцій вимагають скасування плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних дорогах системи "Платон".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-