Швейцарці на референдумі підтримали новий закон про енергетику

Швейцарці на референдумі підтримали новий закон про енергетику

Укрінформ
У Швейцарії учасники референдуму висловилися за новий закон про енергетику, який передбачає, зокрема, відмову від спорудження нових атомних електростанцій. За попередніми  результатами онлайн-підрахунку, за новий закон віддали голоси більше 58% учасників.

Про це повідомляє у неділю RTS.

"Швейцарці схвалили зміни до закону про енергетику - 58,21% "за" і 41,79% "проти". Тільки чотири кантони Швейцарії сказали "ні" переходу на відновлювані джерела енергії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що участь у референдумі була низькою,  висловили свою думку тільки 42,3% громадян.

Як повідомляв Укрінформ, у Швейцарії на референдумі щодо енергетичної реформи вирішуються питання відмови від спорудження нових атомних електростанцій, а також скорочення використання в країні таких традиційних джерел електроенергії, як газ і вугілля. Їх мають замінити відновлювані джерела: сонячна, вітрова енергія, спалення біомаси тощо. Для полегшення переходу на альтернативні джерела енергії з бюджету планують виділятися додаткові кошти.

Противники нової енергетичної стратегії побоюються, що вона може поставити енергопостачання під загрозу та виявитися занадто дорогою. Критики називають відмову від АЕС копіюванням німецької енергетичної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-