Німецькі ЗМІ вказали на непокриту голову Меланії Трамп у Саудівській Аравії

Німецькі ЗМІ вказали на непокриту голову Меланії Трамп у Саудівській Аравії

Укрінформ
Німецькі ЗМІ «підловили» американського президента, який свого часу розкритикував Мішель Обаму, що з'явилася в Саудівську Аравію з непокритою головою, в тому, що його власна дружина не стала надягати хустку.

На це, зокрема, звернула увагу Frankfurter Allgemenie Zeitung.

«Саудівський король Сальман приймає в Ер-Ріяді американського президента Трампа. Дружина Меланія супроводжує його і до того ж без хустки. Вже це саме по собі – питання політики», - пише газета.

У січні 2015 році тодішня перша леді Мішель Обама також під час візиту не закривала волосся, що викликало бурю обурення у саудівців. Примітно, що тоді сам Трамп став одним з перших критиків дружини президента, написавши у своєму Твіттері: «Багато хто говорять, що це було чудово, що місіс Обама відмовилася носити хустку в Саудівській Аравії, але вони були ображені; у нас і так достатньо ворогів».

Також ЗМІ звернуло увагу на те, що Сальман під час церемонії зустрічі в аеропорту потиснув руку не тільки президента, але і першої леді, «що може бути сприйнято багатьма побожними мусульманами в Саудівській Аравії як негідна поведінка».

Втім, визнає видання, дружини президентів США не єдині жінки, які вирішили не слідувати традиції, згідно якої представниці слабкої статі не можуть показуватися на вулиці з непокритою головою і без довгого чорного вбрання. Відмовилися надягати хустку прем'єр Великої Британії Тереза Мей, колишня глава Держдепу Гілларі Клінтон, а також канцлер ФРН Ангела Меркель кілька тижнів тому.

Що до Меланії, то її вбрання – довгі хвилясті чорні брюки і блуза з довгими рукавами, можливо, якось компенсувало «неввічливість» з хусткою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-