Євросоюз не може карати Польщу за міграційну політику - Шидло

Євросоюз не може карати Польщу за міграційну політику - Шидло

Укрінформ
Зараз немає можливостей застосування Єврокомісією санкцій за неприйняття біженців. Політику Брюсселя щодо розміщення мігрантів критикує не тільки Польща, а й інші країни.

Про це в інтерв’ю виданню Super Express заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує РАР. 

“На сьогодні немає можливостей, щоб ЄС застосував санкції проти Польщі за неприйняття біженців”, - повідомила Шидло.

Вона підкреслила, що ЄС має розробити ефективну міграційну політику, яка не обов'язково повинна бути пов'язана з прийняттям біженців.

Глава польського уряду повідомила, що намагання з боку ЄС лякати Польщу санкціями є “спробою замаскувати хибні рішення Євросоюзу і перекидання відповідальності за це на інші країни-члени”.

“Шантаж і лякання не є найкращим рішенням”, - зауважила Шидло.

Вона підкреслила: нещодавня заява Дональда Туска про можливі наслідки для Польщі за відмову прийняти біженців свідчить про те, що його обрання президентом Євроради “було помилкою, і як керівник цієї інституції він концентрується не на вирішенні міграційної кризи, а на боротьбі з польським й угорським урядами”.

Шидло повідомила, що Польща хоче концентруватися на допомозі, але надаючи гуманітарну допомогу, систематично збільшуючи її в Лівані, Йорданії чи Сирії.

Глава польського уряду зауважила, що не лише Польща порушує проблему з міграцією до ЄС, але Варшава робить це найголосніше. Вона звернула увагу, що більшість країн ЄС не дотримується міграційної політики Спільноти, свідченням чого є розміщення лише 10%  біженців у країнах ЄС від загальної передбаченої кількості. Шидло додала, що Польща активно ставить питання біженців, і решта країн “Вишеградської групи” (Чехія, Словаччина, Угорщина) підтримує позицію Варшави.

Як інформувало агентство, попередній польський уряд “Громадянської платформи” і Польської селянської партії восени 2015 року зобов'язався прийняти 7 тис. біженців з півдня. Утім, після перемоги у парламентських виборах уряд PiS (“Право і Справедливість”) відмовився виконувати рішення попередників, мотивуючи це питаннями безпеки.

Декілька днів тому Єврокомісія попередила Польщу, Угорщину й Австрію, що розпочне проти цих країн процедуру щодо порушення норм ЄС у випадку, якщо вони не розпочнуть приймати у себе біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-