Ассанж радіє своїй перемозі, але певен, що

Ассанж радіє своїй перемозі, але певен, що "війна тільки починається"

Відео
Укрінформ
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж називає перемогою рішення прокуратури Швеції, яка закрила щодо нього кримінальну справу про зґвалтування.

«Сьогодні важлива перемога для мене і для системи захисту прав людини. Але це аж ніяк не стирає сім років позбавлення волі без пред’явлення звинувачень у в’язниці, під домашнім арештом і майже п’ять років тут, у посольстві без сонячного сяйва», – заявив Ассанж 19 травня з балкона посольства Еквадору у Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю шведські прокурори заявили, що припиняють розслідування за звинуваченням Ассанжа в зґвалтуванні. Але справу можуть поновити, якщо він з’явиться у Швеції до 2020 року, коли закінчується термін давності злочину.

Тим часом, WikiLeaks на своїй сторінці в Twitter пише, що в справі Ассанжа «акцент змістився у бік Сполученого Королівства». Велика Британія може отримати прямий запит про екстрадицію австралійця від США, де його розшукують у зв’язку з витоком секретних документів про війни в Іраку та Афганістані, зазначає Радіо Свобода.

Водночас лондонська поліція заявила, що засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа арештують після того, як він залишить посольство Еквадору в столиці Великої Британії. Як ідеться в заяві, це пов’язано з тим, що Ассанж не з’являвся до суду після того, як його звільнили під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-