США вдарили по силах, підтримуваних Асадом

США вдарили по силах, підтримуваних Асадом

Укрінформ
Літаки американських ВПС у четвер нанесли авіаудари по загонах бойовиків, підтримуваних сирійським режимом і Іраном, які намагалися напасти на військову базу сирійських повстанців.

Про це повідомило в четвер із посиланням на джерела інформаційне агентство Reuters.

"Американські військові у четвер провели авіаудар по підтримуваних сирійським урядом нерегулярних загонах, які становили загрозу для сил на півдні країни, що мають підтримку з боку США", - зазначається в повідомленні.

Як повідомив один із представників американської адміністрації, удари були нанесені в районі міста Ха Танф, внаслідок чого був знищений мінімум один танк та інженерна техніка. За словами іншого джерела, попереджувальні постріли американських літаків зупинили бойовиків, підтримуваних силами Асада, від подальшого просування.

Водночас, представник сирійських повстанських сил уточнив, що удари американських ВПС прийшлися по колоні машин з бойовиками, яких підтримує сирійський режим та Іран. Вони прямували до бази, яку використовували американські військові та сили повстанців.

Авіація вдарила вже після того, як відбулося зіткнення на місцевості окремих повстанських груп з наступаючими бойовиками. Повстанці повідомили Коаліцію про зіткнення, після чого отримали вогневу підтримку з боку військово-повітряних сил США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-