ООН: сотні тисяч осіб можуть покинути Мосул, якщо посиляться бої

ООН: сотні тисяч осіб можуть покинути Мосул, якщо посиляться бої

Укрінформ
В ООН попередили про ще 200 тисяч можливих біженців із іракського Мосула в разі, якщо боротьба між іракськими силами та бойовиками "Ісламської держави" посилиться у місті.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву ООН.

"Оскільки військові операції посилилися і переміщуються ближче до району Старого міста Мосула, ми очікуємо, що ще до 200 тисяч вдадуться до втечі", - заявила у заяві координатор з гуманітарної допомоги ООН по Іраку Ліз Гранде, описуючи цифри як "тривожні".

За її словами, "кількість людей, які покидають місто, наразі настільки велика, що стає все важче надати громадянам допомогу і захист, яких вони потребують".

Зазначається, що влада Іраку та установи з надання допомоги вже намагаються впоратися зі сплеском переміщення, оскільки сили безпеки відкрили новий фронт проти бойовиків у Мосулі на початку цього місяця.

Як повідомляється, близько 700 тисяч осіб покинули Мосул з початку кампанії з повернення міста з-під контролю ІДІЛ у жовтні минулого року.

Раніше повідомлялося, що терористичне угруповання "Ісламська держава" наразі контролює 12 квадратних кілометрів території іракського Мосула.

За словами начальника штабу іракської армії генерал-лейтенанта Османа аль-Ганіма, є надія, що джихадисти будуть витіснені з Мосула до 26 травня.

Як відомо, Мосул був захоплений ісламістами у 2014 році і став найбільшим оплотом "Ісламської Держави" в Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-