Австралія зберегла найвищий кредитний рейтинг попри дефіцитний бюджет

Австралія зберегла найвищий кредитний рейтинг попри дефіцитний бюджет

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) підтвердило щодо Австралії найвищий кредитний рейтинг AAA, незважаючи на чергове ухвалення дефіцитного бюджету.

При цьому агентство винесло попередження уряду країни, що Австралія може втратити свій рейтинг впродовж двох років, якщо агентство позбудеться впевненості у здатності уряду повернутися до профіцитного бюджету у 2021 році, повідомляє news.com.

«Ця суттєва затримка у фінансовому відновленні, а також ризик подальших затримок, підвищують наші сумніви стосовно здатності уряду Австралії у втіленні своїх фінансових цілей», - йдеться у коментарі рейтингового агентства щодо прогнозованого повернення до профіциту у 2021 році уряду Малкольма Тернбулла.

В S&P, яке у липні минулого року знизило щодо Австралії прогноз зі «стабільного» до «негативного», мотивуючи це рішення слабкими надіями на можливість повернення країни до профіцитних бюджетів, вважають, що навіть за умови здійснення прогнозу, відновлення економіки країни триває занадто довго - «пройде понад 10 років після того, як глобальна рецесія зіштовхнула бюджет центрального уряду у дефіцит».

Разом з тим Австралія продовжує зберігати найвищі кредитні рейтинги трьох провідних агентств: Moody's, S&P та Fitch.

Нагадаємо: днями уряд Австралії оприлюднив проект федерального бюджету на 2017-18 фінансовий рік, який розпочнеться 1 липня. Дефіцит бюджету складе 29,4 млрд австрал. дол. (близько 22 млрд дол. США).

У наступні роки уряд має намір істотно зменшити бюджетний дефіцит, довівши його у 2019-20 фінансовому році до позначки 2,5 млрд доларів, а у 2020-21 – вийти на профіцитний бюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-