Естонія нагадала про важливість збереження санкцій проти РФ

Естонія нагадала про важливість збереження санкцій проти РФ

Укрінформ
Президент Естонії Керсті Кальюлайд підкреслила важливість збереження санкцій проти Росії.

Про це вона заявила в ексклюзивному інтерв'ю програмі DW "Нємцова.Інтерв'ю".

"Вся ситуація з безпекою в Європі, можна сказати, непередбачувана і мінлива. Існує Росія, яка вже показала, що готова використовувати силу. Я зараз говорю про окупацію Кримського півострова. Крім того, ми знаємо, що РФ не виконує свої міжнародні зобов'язання, які сама ж взяла на себе. Давайте візьмемо, приміром, Будапештський меморандум або Мінські угоди. Мінські угоди постійно порушуються, а, значить, санкції щодо Росії повинні залишатися в силі", - заявила Кальюлайд.

На думку Кальюлайд, Росія не становить фізичної загрози для Естонії, оскільки РФ, за її словами, "не стала б атакувати країну, яка входить в НАТО". У той же час Кальюлайд виступила на захист дислокації в Естонії батальйону НАТО і навчань "Весняний шторм", в яких беруть участь 9 тисяч військовослужбовців з партнерських країн.

"Наш сигнал - це оборонна позиція. Точно так само, як НАТО - це оборонна організація. Естонська армія називається сили оборони Естонії. По цей бік кордону ніхто ні для кого не становить загрози. Альянс у 100% випадків успішно забезпечує адекватне стримування, і саме тому, я думаю, ніхто не буде нападати на НАТО. Але це саме по собі пояснює, чому необхідно забезпечувати адекватний рівень стримування для захисту території всіх країн-членів альянсу", - пояснила Керстін Кальюлайд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-