США продовжили санкції проти Ірану та ввели нові

США продовжили санкції проти Ірану та ввели нові

Укрінформ
США ввели санкції відносно чиновників Ірану та однієї іранської компанії у зв'язку з програмою зі створення балістичних ракет в країні.

Під санкції також потрапив громадянин Китаю і китайські компанії, йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

Наголошується, що санкції введені проти чиновників Мортеза Фарасатпури і Рахіма Ахмаді. Як зазначають ЗМІ, Фарасатпур займається продажем і доставкою вибухових речовин для сирійського уряду. У свою чергу, Ахмаді є директором іранської групи Shahid Bakeri Industries Group. Ця компанія відповідає за іранську ракетну програму.

Також під санкції США потрапила іранська компанія Iranian Novini System Management. Крім цього, ввели санкції проти китайського чиновника Руана Рунлінга. Його уряд США звинувачує в пооддержке програми зі створення балістичних ракет в Ірані.

Крім того, під санкції потрапили три китайські компанії: Shanghai Gang Quan Trade Co., Shanghai North Transway International Trading Co і , Shanghai North Begins International.

Раніше державний департамент поінформував Конгрес про те, що режим скасування санкцій надалі зберігається. Це сталося напередодні терміну їхнього скасування, який затвердила ще попередня адміністрація під час президентства Барака Обами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-