Вибух на пороховій фабриці у Польщі: двоє загиблих

Вибух на пороховій фабриці у Польщі: двоє загиблих

Відео
Укрінформ
В результаті вибуху на фабриці з виробництва пороху для набоїв в населеному пункті Монкольно Нижньосілезького воєводства (південний захід РП) загинули двоє осіб, не менше 15 осіб постраждали.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За інформацією місцевих рятувальників, надзвичайна подія трапилася приблизно об 11-й годині (за київським часом), коли в результаті вибуху завалився один з виробничих цехів.

“На місці події триває пошуково-рятувальна операція”,- заявив представник пожежної служби Нижньосілезького воєводства Александер Кухарчик. На фабриці перебуває понад 40 рятувальників, зокрема фахівці з натренованими собаками для пошуку людей.

За останньою інформацією, рятувальна операція може тривати більше доби. Пожежники тимчасово припинили рятувальну операцію, аби узгодити з поліцією подальші дії.

“Для нас, рятувальників, ця субстанція є нетиповою. Нам треба оцінити, чи нашою технікою ми можемо прочісувати завали”,- заявив заступник начальника пожежної служби Нижньосілезького воєводства Пьотр Гжиб.

За його словами, рятувальники весь час поливають водою порох, змішаний із землею.

Поблизу зруйнованого цеху розташований склад з порохом, але пожежні служби надійно його захистили від можливого загорання.

Фабрика в  Монкольно є однією з найстаріших з виробництва чорного пороху у світі. Виробництво пороху тут триває з XVII cтоліття.

Фото: TVN24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-