ЄС виділить €12 мільйонів на боротьбу із наркотрафіком

ЄС виділить €12 мільйонів на боротьбу із наркотрафіком

Укрінформ
Євросоюз виділить 12 мільйонів євро в рамках проекту «Дія-ЄС: заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності».

Про це заявив у середу на прес-конференції голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Євросоюз виділяє 12 мільйонів євро на проект з питань протидії наркотикам та організованій злочинності. Це дуже багато грошей і тому Євросоюз сподівається, що цей проект буде успішним. ЄС надаватиме всіляку підтримку на всіх рівнях для реалізації цього проекту», - сказав Мінгареллі.

Ці гроші, 12 мільйонів євро, будуть виділені і розділені серед 5-ти країн, які розташовані уздовж героїнового маршруту з Афганістану, повідомив на прес-конференції керівник команди проекту Томас Картер.

За його словами, ці гроші будуть розділені серед 5-ти країн - Киргизстану, Грузії, України, однієї з країн Східної Африки. Ще одна країна поки не визначена. В цьому контексті він зауважив, що країни Східної Африки - це новий героїновий маршрут, який є дуже небезпечним.

Картер повідомив, що куратором цього проекту в Україні буде представник Італії, який постійно перебуватиме у Києві для кураторства цього проекту. Тривалість проекту чотири роки.

Картер також закликав представників силових відомств та відповідних, залучених до цього процесу міністерств, подавати свої пропозиції. Він наголосив, що Євросоюз не буде ставити свої умови, а очікує від України розроблений план, як можна протидіяти наркотикам та організованій злочинності.

У свою чергу Мінгареллі наголосив, що в останньому дослідженні міжнародних організацій зазначається, що Україна досягла кращих результатів у питанні протидії наркотикам серед молоді, чим деякі країни Євросоюзу.

«Україна краще спрацювала в контексті захисту прав дітей від вживання наркотиків, ніж деякі країни Євросоюзу», - підкреслив Мінгареллі.

Він висловив сподівання, що Україна і надалі буде боротись ефективно з цим явищем і Євросоюз всіляко допомагатиме їй на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-