Турецькі літаки 141 раз за день порушили повітряний простір Греції

Турецькі літаки 141 раз за день порушили повітряний простір Греції

Укрінформ
У понеділок, 15 травня, турецькі літаки і вертольоти незаконно проникли у повітряний простір Греції 141 раз.

Про це повідомили в Генштабі національної оборони Греції, передає Euractive.

"20 турецьких літаків F-16, п'ять літаків морського спостереження CN-235 та 19 вертольотів увійшли в район польотної інформації Афін (FIR) без надання плану польоту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в усіх випадках турецькі літаки були ідентифіковані та перехоплені грецькими винищувачами, в той час як у дев'яти випадках процес перехоплення був наближеним до виникнення бойових ситуацій.

Крім цього, два турецьких ракетних човни увійшли в грецькі територіальні води з південного-сходу Егейського острова Агатонісі.

Як повідомляється, човни, які брали участь у морських навчаннях під кодовою назвою "Морський вовк", перебували в грецьких територіальних водах протягом приблизно 20 хвилин.

Серйозні інциденти сталися всього через кілька годин після зустрічі грецького прем'єр-міністра Алексіса Ципраса з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Пекіні.

Міністерство закордонних справ Греції у свою чергу випустило жорстке комюніке про те, що інцидент "є грубим порушенням міжнародного права".

"Цілком очевидно, що в Туреччині є сили, які не бажають порозуміння і добросусідських відносин між двома країнами", -  підкреслили у грецькому відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-