У Женеві стартував новий раунд мирних переговорів щодо Сирії

У Женеві стартував новий раунд мирних переговорів щодо Сирії

Укрінформ
У Женеві розпочався новий раунд мирних переговорів щодо врегулювання шестирічного конфлікту в Сирії, жертвами якого стали 320 тисяч осіб.

Про це повідомляє AFP

"Новий раунд сирійських мирних переговорів відкрився у вівторок у Женеві", - йдеться у повідомленні.

Агентство зазначає, що п'ять попередніх раундів переговорів за підтримки ООН не дали конкретних результатів, а сподівання на прорив досить слабкі.

Як повідомляється, делегація сирійського режиму на чолі з Башаром аль-Джаафарі провела першу зустріч з посланцем ООН Стаффаном де Містурою в ООН у вівторок. А головний опозиційний Високий комітет з переговорів на чолі з Наср аль-Харірі і Мохаммедом Сабра мають зустрітися з посланцем ООН у той же день.

Переговори ООН зосереджені на чотирьох окремих питаннях: управління, нова конституція, вибори і боротьба з "тероризмом" у Сирії.

Раніше повідомлялося, що президент Сирії Башар аль-Асад зміцнив свої позиції на території поблизу Дамаска. Крім того, він нещодавно назвав Женевський процес "нечинним", додавши, що він став "просто зустріччю для медіа".

4 травня Росія, Туреччина та Іран підписали меморандум про створення безпечних зон у Сирії, тоді як делегація збройної сирійської опозиції вийшла з мирних переговорів після нового раунду в столиці Казахстану Астані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-