Китайці вчаться жити на Місяці

Китайці вчаться жити на Місяці

Укрінформ
Перші чотири волонтери - двоє чоловіків і дві жінки - з 10 травня перебувають у пекінському Храмі Місяця" ("Юегун-1") - симуляторі життя в умовах, близьких до Місяця.

Про це пише Сіньхуа.

Волонтери проведуть тут наступні 60 днів. По закінченні цього строку їх змінить друга група волонтерів, яка також складається з двох чоловіків і двох жінок.Вони мають провести в "Юегун-1" вже 200 днів. Нарешті, перша група волонтерів повернеться в симулятор ще на 105 днів.

Експеримент під кодовою назвою "Юегун-365" дозволить вченим зрозуміти, що потрібно для підтримання життя людини на поверхні Місяця в середньо- і довгостроковій перспективі.

Також буде перевірена працездатність биорегенеративной системи життєзабезпечення, яка вже проходила 105-денні випробування в 2014 році. Ця система дозволяє тваринам, рослинам і мікроорганізмів співіснувати. Вода і харчові продукти проходять переробку, в результаті в симуляторі виникають умови, близькі до земних.

Волонтери -- цивільні особи та аспіранти Пекінського авіакосмічного університету.

"Юегун-1" включає велику загальну кабіну площею 42 кв. м, в яку входять спальні місця, кімната відпочинку, санвузол, обладнання для переробки відходів і приміщення по вирощуванню тварин, і дві кабіни-"парники" приблизно по 50-60 кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-