У німецькій армії досі зберігають пам'ять про вояків часів Гітлера

У німецькій армії досі зберігають пам'ять про вояків часів Гітлера

Укрінформ
Глава Міноборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн має намір змінити назви тих військових казарм у країні, які носять імена відомих військовослужбовців вермахту.

"Якщо в найближчі місяці ми модернізуємо директиви 35-річної давності про традиції в бундесвері, ми зобов'язані також торкнутися і теми назв казарм", - заявила міністр в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.

За її словами, бундесвер повинен подати як внутрішній, так і зовнішній чіткий сигнал, що він не продовжує традиції вермахту", а висуває на перший план власну 60-річну історію. Дебати про назви військових казарм "повинні бути проведені заново в світлі останніх подій", вважає фон дер Ляйєн.

Говорячи про останні події, глава Міноборони ФРН мала на увазі розслідування справи стосовно старшого лейтенанта Франка, підозрюваного в причетності до тероризму.

Крім того, генеральний інспектор бундесверу Фолькер Вікер дав розпорядження перевірити всі казармені приміщення бундесверу після того, як в одному з них була виявлена атрибутика вермахту. Перевірка повинна завершитися до 16 травня.

Чинні "Директиви до розуміння і культивування традицій в бундесвері" діють з 1982 року. Вперше такі директиви було затверджено через десять років після заснування нових збройних сил Німеччини в 1965 році.

У документі визначено найважливіші елементи самоідентифікації бундесверу, такі як прапор, гімн Німеччини, символіка, військова присяга тощо, а також ставлення до націонал-соціалізму та вермахту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-