Емір Катару запропонував врегулювати конфлікт у Сирії

Емір Катару запропонував врегулювати конфлікт у Сирії

Укрінформ
Емір Катару шейх Тамім бін Хамад аль-Сані закликав до пошуку шляхів політичного врегулювання конфлікту в Сирії, де мільйони людей були змушені залишити свої домівки через війну.

Про це він заявив на відкритті в Досі 17-го форуму «Розвиток, стабільність і проблеми біженців», що пройшов за участю близько 600 представників різних країн, повідомляє агентство Анадолу.

«Міжнародне співтовариство повинне взяти на себе відповідальність за мігрантів і остаточно вирішити цю проблему», - сказав аль-Сані.

За його словами, діалог - найкращий шлях для врегулювання регіональних та міжнародних конфліктів.

«Замість того, щоб змінити свою стратегію, режим Асада волів зробити власний народ вигнанцем і змінити етнічний склад Сирії. Необхідно знайти шляхи політичного врегулювання конфлікту в Сирії, оскільки сирійський народ пережив страждання, які до цього не випадали на долю жодного іншого народу», - вважає аль-Сані.

Говорячи про тероризм, емір Катару зазначив, що деякі заходи, що вживаються нібито для боротьби з тероризмом, тільки сприяють його поширенню.

«Потрібно розрізняти терористів і народи, які борються за свою незалежність і законні права», - сказав аль-Сані.

Крім того, шейх відзначив необхідність захистити молодь від впливу екстремістських угруповань, які намагаються заманити її в свої ряди. «Потрібно пам'ятати, що це їм вдається, коли молодь у відчаї і не знає, як захистити себе від жорстокості і принижень. Почуття несправедливості штовхає людину в безодню безнадії», - сказав аль-Сані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-