У Москві на мітинг проти знесення п'ятиповерхівок прийшли понад 17 тисяч осіб

У Москві на мітинг проти знесення п'ятиповерхівок прийшли понад 17 тисяч осіб

Укрінформ
У Москві проходить багатолюдний мітинг проти зносу п'ятиповерхівок. Поліція повідомила про п'ять тисяч учасників, проте за оцінками проекту «Білий лічильник», на мітинг на проспект Сахарова прийшли вже більше 17,6 тис. осіб.

Про це повідомляє "Медуза".

Як зазначається, біля місця проведення мітингу зібралися величезні черги для проходу через рамки металлодетекторів. За деякими даними, прохід на місце проведення мітингу від метро «Тургенівська» закрито.

В той же час, за інформацією ресурсу "ОВД-Інфо", поліція затримала учасника мітингу Володимира Бєляєва. Як розповів сам затриманий, до нього підійшли поліцейські і без пояснень причин відвели в автозак, де він зараз і знаходиться.

На думку Бєляєва, затримання може бути пов'язане зі змістом його плакату, де Бєляєв висловив думку, що збільшення Москви на три мільйони є злочином. Затриманий додав, що поліцейські вже переписали дані з його паспорта.

Раніше мерія Москви погоджувала проведення на проспекті Сахарова акції з чисельністю учасників до п'яти тисяч осіб.

Як відомо, мер Москви Сергій Собянін оголосив про програму реновації, що передбачає знос усіх п'ятиповерхівок в місті, в лютому 2017 року. На розгляд Держдуми внесено законопроект, що регламентує знос будинків в Москві. У першому читанні документ, що викликав численні питання жителів міста, було розглянуто в середині квітня. До другого читання мерія Москви обіцяє внести в законопроект поправки, текст яких доки не опубліковано.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-