Російський винищувач знову зблизився з літаком ВМС США над Чорним морем

Російський винищувач знову зблизився з літаком ВМС США над Чорним морем

Укрінформ
Російський винищувач вдруге за останні кілька днів здійснив небезпечне зближення з американським розвідувальним літаком, який здійснював плановий політ у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Про це повідомив американський телеканал Fox News із посиланням на представника адміністрації США.

"Вдруге за тиждень російський винищувач наблизився до розвідувального літака ВМС США в Чорному морі", - цитує телеканал слова чиновника.

Цей випадок стався в п'ятницю в районі над морем близько в 160 км від окупованого Росією Кримського півострова. Російський Су-27 пролетів на відстані 12 метрів від літака ВМС США P-8 "Посейдон". Американський літак перебував у цей момент у міжнародному повітряному просторі, підкреслили в адміністрації США.

Попередній інцидент мав місце у вівторок, коли російський винищувач наблизився до американського "Посейдона" на відстань до шести метрів. При цьому, як зазначили в Пентагоні, російський "Су" мав на борту ракети класу повітря-повітря, що додало епізоду "дуже провокаційного характеру".

Два інциденти сталися в період перебування міністра закордонних справ Сергія Лаврова в США, уточнює видання.

Пентагон активізував свої розвідувальні польоти в Чорному морі з 2014 року, коли Росія захопила Крим під прикриттям військових навчань. Військово-морські сили США також відправляють у регіон більше військових кораблів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-