The Telegraph: вірус-здирник могли запустити пов'язані з Москвою хакери

The Telegraph: вірус-здирник могли запустити пов'язані з Москвою хакери

Укрінформ
Група хакерів під назвою "Shadow Brokers" з можливими зв'язками з російським урядом обвинувачується у недавній кібератаці, що торкнулася комп'ютерів по всьому світу.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Кібергрупа з можливими зв'язками з Росією обвинувачується у надзвичайному порушенні комп'ютерної безпеки у всьому світі - можливо, як помсту за авіаудари США в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з публікацією, якась група хакерів під назвою "Shadow Brokers" викрала програмне забезпечення, розроблене Агентством національної безпеки (АНБ) США, що надає безпрецедентний доступ до всіх комп'ютерів, що використовують Microsoft Windows (програма була розроблена АНБ США з метою отримати доступ до комп'ютерів, якими користуються терористи і ворожі держави).

Хакери у свою чергу "скинули" комп'ютерну помилку на невідомий сайт 14 квітня, всього через тиждень після того, як президент Дональд Трамп наказав США бомбити Сирію. Деякі експерти вважають, що ці терміни вказують на те, що група має зв'язки з російським урядом.

8 квітня, через день після ракетного удару США по Сирії, "Shadow Brokers" оприлюднила заяву із обвинуваченням Трампа у зраді людей, які його обрали, в тому числі самих "Shadow Brokers".

12 травня комп'ютери по всьому світу зазнали вірусної атаки з вимаганням грошей за розблокування даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-