Макрон і Дуда обговорять конкуренцію на внутрішньому ринку ЄС

Макрон і Дуда обговорять конкуренцію на внутрішньому ринку ЄС

Укрінформ
Новообраний президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з президентом Польщі Анджеєм Дудою домовився про зустріч і “конструктивну розмову” щодо конкуренції на внутрішньому ринку ЄС.

Про це повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує прес-служба глави польської держави.

“Президенти Польщі і Франції попередньо домовилися на першу зустріч після завершення найближчого саміту НАТО... Під час розмови узгоджено, що Макрон організує зустріч “Веймарського трикутника” у найближчий доступний термін”,- повідомив Щерський.

Він зазначив, що новообраний президент Франції під час розмови висловив бажання провести з польським колегою “конструктивну і виважену” дискусію щодо моделі і конкуренції на внутрішнього ринку ЄС. 

“У майбутньому буде також прагнення уникати дражливих моментів і вести конструктивну дискусію про майбутнє Європи і питання, які дуже гостро прозвучали під час виборчої кампанії...”,- заявив Щерський.

У ході виборчої кампанії Макрон кілька разів критикував Польщу, зазначаючи, що на Польщу потрібно накласти санкції за порушення нею норм ЄС. Він також назвав лідера правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського другом Ле Пен і президента РФ Володимира Путіна.

Після цього президент Дуда заявив, що Макрону після перемоги у виборах потрібно буде попрацювати над відновленням довіри в Польщі до себе і Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-