Німецька прокуратура порушила проти керівників Volkswagen ще одну справу

Німецька прокуратура порушила проти керівників Volkswagen ще одну справу

Укрінформ
Прокуратура німецького міста Брауншвейга порушила нове кримінальне провадження проти менеджерів автоконцерну Volkswagen.

Про це стало відомо у п'ятницю, 12 травня, повідомляє DW

"Підставою стала підозра у "зловживаннях при оплаті представницьких витрат членів виробничої ради", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі не уточнили, кого конкретно підозрюють, однак суть імовірного порушення полягає в надмірно завищеній компенсації витрат голові виробничої ради автоконцерну Бернду Остерлогу.

Тим часом у самій виробничій раді сказали, що знають про розслідування та вважають дії менеджменту правильними: виплати регулюються внутрішніми правилами концерну, які узгоджуються із законодавством.

Як повідомлялося, днями загальні збори акціонерів німецького автомобільного концерну Volkswagen ухвалили рішення звільнити правління та наглядову раду концерну у зв'язку з "дизельним скандалом", який розгорівся восени 2015 року. Тоді у США звинуватили концерн Volkswagen в установці на дизельні двигуни устаткування, що дозволяє на тестах занижувати реальний рівень шкідливих вихлопів. У січні поточного року Міністерство юстиції США пред'явило офіційні звинувачення шістьом колишнім і чинним топ-менеджерам Volkswagen, причетним до скандалу.

Автоконцерн виплатить $1,2 млрд компенсацій власникам машин VW у США, що постраждали через «дизельгейт».

Окрім того, цього тижня також стало відомо про те, що прокуратура південнонімецького міста Штутгарта розпочала розслідування стосовно голови Volkswagen Маттіаса Мюллера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-