Президент Молдови зрадів закликам до ЄС зупинити фінансування його країни

Президент Молдови зрадів закликам до ЄС зупинити фінансування його країни

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вітав заклики окремих політиків до Європарламенту і керівництва ЄС з вимогою про призупинення фінансування республіки.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я не так часто вітаю ініціативи наших європейських партнерів. В адміністрації президента, як і у Партії соціалістів,  не такі тісні зв'язки з Європейською народною партією.  Але цю ініціативу я хочу привітати, оскільки припинення фінансування для нинішньої правлячої коаліції прискорить проведення в країні дострокових парламентських виборів», - заявив Додон.

У зв'язку з цим голова парламенту Молдови Андріан Канду заявив, що йому нічого не відомо про ініціативу Європейської народної партії звернутися до керівництва ЄС з вимогою про призупинення фінансування Молдови. Спікер назвав заяву президента «безвідповідальною», оскільки «ЄС надає фінансову допомогу не окремим партіям, а країні та її громадянам».

Раніше під час поїздки до Брюсселя лідер партії «Дія та солідарність» Майя Санду закликала керівництво Європейської народної партії та ЄС призупинити процедуру надання Молдові фінансової допомоги у розмірі 100 мільйонів євро. Заклик прозвучав у зв'язку з незгодою партії «Дія і солідарність» з ініціативою про зміну виборчої системи.

Раніше правляча коаліція і опозиційні соціалісти ухвалили в парламенті Молдови законопроект про перехід від пропорційної до змішаної системи парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-