Російські тюремники, які вбили українського підлітка, отримали від 2,5 до 11 років

Російські тюремники, які вбили українського підлітка, отримали від 2,5 до 11 років

Укрінформ
У Краснодарському краї РФ десять екс-співробітників Бєлореченської виховної колонії засуджено на терміни 2,5; 3; 3,5; 4 і 11 років позбавлення волі у справі про побиття ув’язнених, один з яких помер від травм.

Про це повідомляє правозахисна організація "Зона права" із посланням на адвоката Андрія Сабініна.

"Суд засудив начальника виправної установи Владислава Іванова, який тимчасово виконував обов'язки, до 5 років позбавлення волі, Арсена Шамхалова і Андрея Криволапова - до 11 років, Павла Грицину - до 3,5 років, Валерія Заднепровського - до 4, Романа Берсенєва, Валерія Савченка, Мусу Аллаєва, Сергія Лабінського - до 3 років, а оперативного чергового Сергія Андріященка - до 2,5 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що в листопаді 2015 року обвинувачені побили на території Бєлореченської виховної колонії сімох підлітків. Побої супроводилися приниженнями і знущаннями. Одін з постраждалих – 16-річний українець Віталій Поп – помер від отриманих травм. Безпосередньо причетними до його смерті визнані співробітники колонії Арсен Шамхалов і Андрій Криволапов; кожен з них засуджений на 11 років. Під час побиття вони акцентували на західно-українській вимові підлітка.

Прокурор назвав ухвалений вирок надмірно м'яким і заявив, що оскаржить його, розповів Радіо Свобода адвокат Андрій Сабінін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-