Гармс вважає, що переглядати санкції проти РФ кожні півроку - це занадто часто

Гармс вважає, що переглядати санкції проти РФ кожні півроку - це занадто часто

Укрінформ
Ситуація з правами людини з усіх регіонів, де існує заморожений конфлікт, найтяжча - у Криму. У зв'язку з цим Росія може не сподіватися на скасування санкцій проти неї.

Про це в п'ятницю на прес-конференції в Києві заявила депутат Європарламенту Ребекка Гармс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Європейському парламенті були слухання щодо ситуації з правами людини в різних частинах Європи, ми досліджували ситуацію в Абхазії, Придністров'ї та в інших регіонах із замороженим конфліктом, у тому числі, в Криму. І найважча ситуація з правами людини - саме в Криму", - сказала Хармс.

Вона додала, що не може в даний час в'їхати на територію окупованого Криму через заборону з боку Росії і повідомила, що "намагається закликати європейське співтовариство  більш активно  допомагати Україні".

"Ми сподіваємося привернути більше уваги до Криму. Для жителів Криму, України дуже важливо знати, що в Європейському союзі ведеться дискусія про санкції проти Росії", - повідомила євродепутат.

Вона наголосила, що вважає неправильним перегляд санкцій щодо Росії кожні півроку, вважаючи за необхідне збільшити термін їх перегляду хоча б до року.

"Ми вважаємо, що цей період потрібно збільшити. Ми повинні оголосити санкції з переглядом хоча б через один рік. І для тих, хто думають, що європейці скасують санкції проти Росії: це не так. Поки ситуація в Криму така, як описав Мустафа (Джемілєв - ред.), поки Крим окупований, ми не відмовимося від санкцій. І поки триває війна на Донеччині, ми не будемо знімати санкції", - заявила Гармс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-