Повсякденні витрати росіян скоротилися до п'ятирічного мінімуму

Повсякденні витрати росіян скоротилися до п'ятирічного мінімуму

Укрінформ
Очищені від інфляції витрати росіян у квітні 2017 року виявилися найнижчими за останні п'ять років.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного незалежним холдингом «Ромир», що спеціалізується на маркетингових, медіа і соціально-економічних дослідженнях.

Порівняно з березнем 2017 року, витрати жителів Росії скоротилися на 6,5%, а порівняно з квітнем 2016 року - на 4,9%. Загальне скорочення витрат при незмінному середньому чеку говорить про те, що росіяни повернулися в режим економії.

Скорочення витрат відбулося за рахунок зниження частоти відвідання магазинів. При цьому частка продуктових категорій у загальному кошику споживачів зросла, що свідчить про економію на непродовольчих товарах.

Традиційно в квітні спостерігається деяке зниження споживчої активності - святкові місяці пройшли, на квітень зазвичай припадає Великий Піст. Проте такого зниження витрат відносно попереднього місяця не фіксувалося ніколи в попередні роки. Навіть у кризовому 2015 року падіння повсякденних витрат становило -5,8%, що нижче скорочення витрат у квітні поточного року.

За даними Росстату, в Росії налічується близько 21 мільйона осіб (приблизно 15 відсотків населення) з доходами нижче прожиткового мінімуму.

У жовтні 2016 року віце-прем'єр Ольга Голодець, яка курирує в уряді соціальний блок, повідомила, що в Росії майже п'ять мільйонів осіб працюють за мінімальну зарплату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-