Лужкову заборонили в'їзд до Грузії - ЗМІ

Лужкову заборонили в'їзд до Грузії - ЗМІ

Укрінформ
Заступник глави МВС Грузії Шалва Хуцишвілі заявив, що влада Грузії внесли колишнього мера Москви Юрія Лужкова до "чорного списку" осіб, яким заборонено в'їзд до країни.

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на грузинські ЗМІ.

"Те, що відбулося (це тільки - ред.) на даному етапі, було обумовлено тим, що його не було внесено до списку (чорного - ред.) свого часу. Ми внесемо його до цього списку, і він не зможе більше в'їхати до Грузії", - заявив Хуцишвілі.

Приводом для внесення Лужкова до "чорного списку" зараз став той факт, що 7 травня він приїхав до Грузії з дружиною Оленою Батуріною. Перебуваючи в Грузії, Лужков, зокрема, заявив, що країні краще жити без Абхазії і Південної Осетії (які є незаконно окупованими територіями Грузії). Лужков приїхав до Грузії з друзями і дружиною на травневі свята. Схиархімандрит Серафим розповів журналістам, що Лужков відвідав грузинський монастир, щоб послухати службу арамейською мовою. За даними грузинських ЗМІ, колишній мер Москви також побував у патріархії.

Раніше Лужков неодноразово їздив до Абхазії з території Росії - що заборонено грузинським законодавством і є підставою для заборони на в'їзд до Грузії.

Як повідомлялося, після російсько-грузинської війни 2008 року Росія визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії".

Юрій Лужков з початку 2000-х підтримував сепаратизм Абхазії і Південної Осетії. У 2005 році Лужков як мер Москви домовився про будівництво в Сухумі Будинку Москви, культурно-ділового центру, створюваного для зміцнення зв'язків Росії і Абхазії. Будівництво було завершено тільки в 2013 році, коли Лужков вже не обіймав посаду мера. Подібну негативну роль у формуванні сепаратистської структури екс-мер Москви зіграв також у Криму, Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-