У Японії відкриють центр вивчення ніндзя

У Японії відкриють центр вивчення ніндзя

Укрінформ
У японському університеті Мії в липні відкривається перший у світі науково-дослідний центр ніндзя.

Рішення відкрити подібний центр викликано, в тому числі, наміром влади Японії використовувати образ ніндзя для реклами Олімпійських ігор в Токіо в 2020 році, повідомляє ВВС.

"Ми будемо вивчати стародавні документи і співпрацювати з тими, хто зможе придумати, як застосувати мудрість ніндзя в сучасній культурі. Наприклад, ніндзя палили пахощі перед тим, як вирушити на завдання, щоб знищити зло", - професор, фахівець з історії Японії Юджі розповів Ямада в інтерв'ю Франс Прес.

Університет Мії, розташований в центрі країни, планує зібрати і систематизувати всі відомі матеріали з історії ніндзя, залучити до вивчення ніндзя студентів різних спеціальностей, сказав Ямада.

Центр вивчення ніндзя розташований у місті Іга, в 350 кілометрах на північний захід від Токіо. Результати досліджень будуть публікуватися японською та англійською мовами.

У 2015 році губернатори і мери префектур по всій країні змінили свої звичайні костюми на одяг ніндзя, тим самим оголосивши про початок роботи "ради ніндзя".

Ніндзя - розвідник-диверсант, шпигун, вивідач і найманий вбивця в середньовічній Японії, який отримав всесвітню популярність завдяки популяризації образу в масовій культурі.

В Японії існувало щонайменше 49 кланів ніндзя, але найвідомішими є Кода, до якого належить Кавакамі, і Ярма. Їхні представники працювали на могутніх феодалів, таких як Іеясу Токугава, який об'єднав Японії після століть міжусобиць і вигравши в 1600 році битву при Секігахара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-