Теракт у Стокгольмі: ймовірний нападник не був психічно хворим

Теракт у Стокгольмі: ймовірний нападник не був психічно хворим

Укрінформ
Ймовірний виконавець теракту в Стокгольмі не страждав психічним розладом у момент скоєння наїзду вантажівкою на людей на вулиці 7 квітня цього року, в результаті чого загинули п'ятеро осіб.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на копію медичного звіту, яка опинилася у розпорядженні агентства. 

"Судово-медична психіатрична експертиза, яку передали в середу до Стокгольмського окружного суду, свідчить про те, що 39-річний Рахмат Акілов не мав жодного серйозного психічного розладу", - йдеться у повідомленні.

Його адвокат, Йохан Ерікссон, сказав, що такий звіт "робиться на регулярній основі в питаннях серйозного характеру, такого, як зараз".

Як повідомлялося, 7 квітня у центрі Стокгольма вантажівка в'їхала у натовп людей, після чого врізалася у вітрину магазину і зайнялася. Внаслідок інциденту загинуло  п'ятеро осіб, поранено 15 перехожих. 

Водій вантажівки, затриманий за підозрою у скоєнні теракту, в усьому зізнався. Нападником виявився 39-річний уродженець Узбекистану Рахмат Акілов. Він був завербований бойовиками "Ісламської держави" після того, як виїхав з Узбекистану в 2014 році і переїхав до Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-