США мають намір прискорити кампанію проти ІДІЛ –  Пентагон

США мають намір прискорити кампанію проти ІДІЛ – Пентагон

Укрінформ
Американські сили в рамках Міжнародної коаліції готові збільшити зусилля проти терористичного угруповання "Ісламська держава" з метою визволення окупованої нею території в Сирії, Іраку, Афганістані та інших країнах.

З такою заявою виступив у вівторок міністр оборони США Джеймс Меттіс, перебуваючи в Копенгагені, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ще більше посилимо цю боротьбу для того, щоб звільнити людей від нищівної окупації ІДІЛ та загрози ворожого для Європи та за її межами", - заявив глава Пентагону.

Він зазначив, що Міжнародна Коаліція має успіх у визволенні міста Ракка, яку ІД вважає своєю сирійською "столицею". Крім того, за його словами, терористи несуть серйозні втрати в Іраку, а також у Афганістані. Водночас, він наголосив, що США розраховують на спільні зусилля партнерів по коаліції.

Джеймс Меттіс перебуває в Данії, передусім з метою участі в зустрічі 15-ти країн з протидії ІД на рівні глав оборонних відомств. Після цього заплановані його візити до Литви і Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-