Німеччина вирішила не видавати Туреччині солдатів НАТО

Німеччина вирішила не видавати Туреччині солдатів НАТО

Укрінформ
Німеччина прийняла рішення задовольнити прохання про надання притулку кільком турецьким офіцерам, які проходили службу на базах НАТО у ФРН.

Про це повідомляє у вівторок видання Focus.

«Уперше кілька турецьких солдатів та їх сімей отримали притулок в Німеччині. Йдеться про солдатів НАТО від турецької армії, які були розквартировані в Німеччині до їх звільнення», - пише ЗМІ з посиланням на дані МВС.

Заявки про надання притулку туркам з дипломатичним паспортом (а саме такі паспорти мають вказані особи) «особливо вибухонебезпечно у зовнішній політиці», - наголошує автор. Експерти побоюються, що визнання таких високопоставлених заявників може ще більше посилити і без того напружені відносини з Туреччиною.є

Як повідомлялося, в кінці січня міністр оборони Туреччини Фікрі Ісік вимагав, щоб Німеччина відхилила усі заявки на отримання притулку від турецьких офіцерів, заявивши, що надання такого притулку було б «украй неприйнятним». Багатьох з влади підозрюють в симпатіях і навіть прямому або непрямому пособництві спробі державного перевороту в липні 2016 року.

Раніше повідомлялося, що відразу після путчу з проханнями про надання притулку у ФРН звернулося загалом 414 турецьких військових і дипломатів.

У Німеччині побоюються, що у разі, якщо вони видадуть цих людей, на батьківщині їх чекають арешти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-