Європа нині, як і у роки війни, протидіє знищенню світового ладу - Мацеревич

Європа нині, як і у роки війни, протидіє знищенню світового ладу - Мацеревич

Фото, відео
Укрінформ
Перемога у Другій світовій війні принесла Польщі нову окупацію - радянську, і нині країна і Європа протидіють спробам знищення світового ладу державою, яка намагається диктувати свою волю іншим.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич під час заходів до Дня перемоги у Другій світовій війні біля могили Невідомому солдату у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми хотіли б, аби це був День перемоги, радості, великої польської національної гордості. Поляки тоді так думали, мріяли, мали таку надію у травні 1945 року. Але реальність була іншою: польська реальність тоді означала вбивства НКВС, концтабори, в'язниці, гвалтування, псевдосуди, які відбувалися у Москві”, - наголосив Мацеревич.

Він підкреслив, що у Другій світовій війні поляки протидіяли двом окупантам, які в серпні 1939 року були у змові проти Польщі, Європи і світового ладу. 

“Сьогодні ми вже знаємо, що справжнім автором і тією країною, яка розпочала війну, були одночасно більшовицька Росія і гітлерівська Німеччина”, - наголосив глава польського оборонного відомства.

Фото: Юрій Банахевич

Мацеревич підкреслив, що у роки війни не було чесних союзників. 

“Великою трагедією для половини Європи була її передача в радянські руки. Тоді не вистачило розуміння, що перемога над Гітлером і капітуляція Третього рейху - це лише половина великого завдання, на яке очікував вільний світ і яке потрібно було здійснити”, - зазначив польський міністр.

Мацеревич наголосив, що сьогодні Польща і Європа знову протидіють спробі знищення світового ладу, протидіють країні, яка вважає, що має право диктувати свою волю Європі і світові. Польська армія і війська союзників готові протидіяти загрозам безпеці, сказав він.

У рамках відзначення Дня перемоги у Другій світовій війні ветерани війни, представники влади та силових структур поклали у Варшаві вінки до могили Невідомого солдата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-