ООН: через конфлікт у Південному Судані більше мільйона дітей стали біженцями

ООН: через конфлікт у Південному Судані більше мільйона дітей стали біженцями

Укрінформ
Загалом близько двох мільйонів дітей та підлітків були змушені залишити свої домівки через конфлікт у Південному Судані.

Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) та ЮНІСЕФ, повідомляє DW з посиланням на dpa.

"Жодна з криз біженців сьогодення не хвилює мене так, як та, що розгорнулась в Південному Судані. Неймовірно непокоїть те, що діти, які рятуються втечею, стали визначальним обличчям цієї катастрофи", - сказав представник УВКБ ООН з питань Африки Валентин Тапсоба.

За даними УВКБ ООН та ЮНІСЕФ, серед 1,8 мільйона біженців з Південного Судану, що перебувають наразі в сусідніх Уганді, Кенії, Ефіопії та Судані, понад 62 відсотки - діти та підлітки. Іншими словами, з п'яти біженців, що рятуються втечею з Південного Судану, троє - діти та підлітки. На додачу налічується більш ніж один мільйон неповнолітніх серед внутрішніх переселенців у самому Південному Судані.

За даними Тапсоби, понад 75 тисяч неповнолітніх прибули в табори для біженців без супроводу дорослих. Чимало дітей-біженців також мають тілесні та моральні травми, зазначив представник УВКБ ООН. Крім того, три чверті дітей та підлітків у Південному Судані не можуть відвідувати школу, наголошують у ООН.

Як повідомлялося, через громадянську війну, що точиться з 2013 року в Південному Судані, та несприятливі погодні умови багатьом районам країни загрожує сильний голод. ООН вже кілька місяців поспіль закликає до надання гуманітарної допомоги та збирає відповідні пожертви. З 181 мільйонів доларів, котрі, за підрахунками ООН, потрібні на подолання голоду, досі надійшло лише близько половини. Внаслідок конфлікту Південний Судан, що має дуже багаті розвідані поклади нафти, вважається однією з найбідніших країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, голод і недоїдання є основними факторами, що змушують людей масово залишати свої домівки в пошуках прожитку і виживання.

Фото: REUTERS/Antony Njuguna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-