У ФРН перевіряють казарми на наявність нацистської атрибутики

У ФРН перевіряють казарми на наявність нацистської атрибутики

Укрінформ
У військових частинах ФРН проводять розслідування на предмет наявності атрибутики вермахту – збройних сил нацистської Німеччини в 1935-1945 рр.

Про це в неділю пише Die Welt.

"Генеральний інспектор бундесверу Фолькер Вікер розпорядився провести обшуки у всіх армійських казармах і адміністративних будівлях на предмет пошуку знаків вермахту", - йдеться в повідомленні.

Глава Міноборони Урсула фон дер Ляйєн заявила, що "йдеться про репутацію німецьких збройних сил". І закликала всіх – від генерала до новобранця – підтримати перевірку і процес очищення армії від радикалізму.

Міністр юстиції Хейко Маас у Twitter заявив: "з урахуванням історії Німеччини має бути абсолютно ясно, що тим, хто прославляє вермахт, не місце в бундесвері".

Перевірка має бути завершена до 16 травня, вже в найближчий вівторок очікують проміжного звіту.

Раніше атрибутику вермахту - фашистську каску - було виявлено в одній із казарм міста Донауешинген (федеральна земля Баден-Вюртемберг), у солдатській їдальні. Крім того, ЗМІ повідомили про те, що в казармах Іллькірх в Ельзасі, де проходив службу Франка А., також були виявлені деякі предмети, а в 2012 році там навіть був скандал: кілька військовослужбовців виклали на землі перед казармою 4-метрову свастику. Зараз з'ясовується, що керівництву вже у 2014 році доповідали про правоекстремістські висловлювання деяких офіцерів, проте ці сигнали не були взяті до уваги.

При цьому у керівництві Міноборони заперечують наявність правоекстремістських угрупувань в їхніх лавах.

Як повідомляв Укрінформ, масовані перевірки у бундесвері почалися у зв'язку з випадком старшого лейтенанта 28-річного Франка А., якого було затримано наприкінці квітня за підозрою в підготовці терактів. Німець зумів видати себе за сирійського біженця й отримати офіційний статус прохача притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-