Урядовий літак РФ порушив повітряний простір Естонії

Урядовий літак РФ порушив повітряний простір Естонії

Укрінформ
В середу ввечері в повітряний простір Естонії в районі острова Вайндлоо без дипломатичного дозволу увійшов літак, що належить державній установі Російської Федерації, ймовірно з главою МЗС Сергієм Лавровим на борту.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на повідомлення Сил оборони Естонії.

У свою чергу російське відомство заперечує цю інформацію.

"Йдеться про літак ІЛ-96, що належить Спеціальному льотному загону "Росія", підпорядкованому Управлінню справами президента РФ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, транспондер літака було включено, на момент порушення кордону Естонській аеронавігаційній службі не було представлено плану польоту, а також був відсутній радіозв'язок. Міністерство закордонних справ Естонії сповістило Посольство РФ про цей інцидент.

Це було перше цього року порушення повітряного кордону Естонії літаком РФ. Минулого року таких випадків було сім, зазначає видання.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що політ над Естонією літака з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на борту було погоджено, пише "РІА Новини".

"Лавров летів у Фінляндію з візитом. Усі пролітні документи було погоджено. Політ пройшов у штатному режимі. Екіпаж ніяких повідомлень не отримував. Ніяких документів про порушення в МЗС не надходило", - сказала Захарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-