На місцевих виборах у Великій Британії перемогли консерватори

На місцевих виборах у Великій Британії перемогли консерватори

Укрінформ
Британська правляча Консервативна партія, лідером якої є прем'єр-міністр країни Тереза Мей, зміцнили позиції на місцевих виборах, що проходили напередодні.

На регіональних виборах визначалися власники майже 4900 депутатських крісел. Після підрахунку всіх голосів консерватори збільшили своє представництво сумарно на 563 мандати. В одинадцяти регіональних парламентах вони отримали абсолютну більшість. Лейбористи втратили 382 крісла, ліберальні демократи - 42, а UKIP - 145. Крім цього, в шести міських агломераціях вперше обирали глав регіональних адміністрацій, в тому числі в Бірмінгемі, Манчестері і Ліверпулі. У чотирьох випадках перемогли консерватори, в двох - лейбористи.

 

Як зазначає BBC, основний противник консерваторів - Лейбористська партія втратила контроль у місцевих радах в Уельсі. Трохи погрішили позиції шотландські націоналісти. Однак найгірші результати демонструє антиєвропейська партія UKIP.

Як повідомляв Укрінформ, майже за місяць, 8 червня, в Британії мають пройти парламентські вибори. 18 квітня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що хоче провести дострокові парламентські вибори. У свою чергу, пропозиція прем’єрки здобула підтримку парламенту, пересунувши раніше заплановану дату виборів з 2020 року на червень цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-