Марін Ле Пен освистали в Реймсі

Марін Ле Пен освистали в Реймсі

Укрінформ
Кілька десятків маніфестантів освистали кандидата в президенти Франції від ультраправих Марін Ле Пен у Реймсі, куди політик приїхала в останній день виборчої кампанії.

Марін Ле Пен несподівано прибула в Реймс, де відвідала місцевий собор - один із найвідоміших у країні. У цій поїздці, яка не значилася в її офіційній програмі, лідера Нацфронту супроводжував засновник руху "Вставай, Франція" Ніколя Дюпон-Еньян, якого Ле Пен назвала майбутнім прем'єром у разі своєї перемоги на виборах, повідомляє RFI з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Противники Марін Ле Пен, серед яких активісти руху "Вперед!" і "Непокірна Франція", студенти і ліцеїсти, зібралися біля Реймського собору, який відвідала політик. Вони вигукували "Марін, поверни гроші" та інші гасла проти Нацфронту", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що деякі люди прийшли з повітряними кулями кольорів прапора Євросоюзу. Біля Реймського собору зібралися і прихильники Нацфронта.

Політик пізніше залишила собор через задні двері під вигуки присутніх "Забирайся геть" і "Ти не пройдеш".

Віце-голова Нацфронту Флоріан Філіппо вийшов із собору також під гнівні вигуки. Протестувальники, зокрема, вигукували "Нацист!".

Як повідомляється, Ніколя Дюпон-Еньян, який підтримав Марін Ле Пен, написав у своєму Twitter: "Жалюгідні акції ліваків демонструють неповагу до нашої демократії та історії Франції". Він також опублікував фото відвідання Реймського собору.

"Прихильники пана Макрона проявляють насильство скрізь, навіть у Реймському соборі, символічному і священному місці. Жодної гідності", - прокоментувала у свою чергу інцидент сама Марін Ле Пен.

Суперник Марін Ле Пен Емманюель Макрон також відвідав у п'ятницю собор у Родезі на півдні Франції. "Наша культура нас об'єднує", - написав кандидат-центрист у своєму Twitter в останній день передвиборної кампанії.

Як раніше повідомляв Укрінформ, кандидата в президенти Франції від ультраправих Марін Ле Пен у четвер, 4 травня, закидали яйцями, коли вона прибула на одне з транспортних підприємств у Бретані на заході Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-