Антивоєнну виставку дитячих малюнків у Пітері потрощили за

Антивоєнну виставку дитячих малюнків у Пітері потрощили за "пробач, Україно"?

Укрінформ
У Петербурзі зірвано антивоєнну акцію "Діти малюють мир", яка проходила у місті з 2 травня і була організована такими рухами як "Демократичний Петербург", молодіжне "Яблуко", "Відкрита Росія" та ПАРНАС.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зранку 5 травня активісти, які встановили куб з дитячими малюнками неподалік від станції метро "Піонерська", зазнали хвилі нападів з боку учасників прокремлівського "Національно-визвольного руху" (НВР) та місцевих торговців.

Активісти викликали поліцію, але нападники встигли розламати куб, після чого забрали всі його частини та інший реквізит акції і відвезли у невідомому напрямку. Організатори заходу попрямували до поліції, щоб поставити вимогу повернути їм їхнє майно, у тому числі через суд.

За словами одного з організаторів - активістки петербурзького відділення руху "Солідарність" Ольги Смірнової - напередодні на місце проведення акції приїхав представник адміністрації Приморського району. За словами чиновника, він не припускав, що серед реквізиту акції будуть дитячі малюнки проти війни в Україні. На думку Смірнової, саме районна адміністрація стоїть за нападами НВР.

Активістка також вважає, що головним чинником роздратування став напис на одній зі сторін кубу: "Ти пробач нас, Україно!", який мав на меті нагадати громадянам Росії про відповідальність за конфлікт в Україні.

Фото Olga Smirnova (Courtesy Photo)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-