ЄСПЛ вимагає від Росії пустити адвокатів до засудженого у

ЄСПЛ вимагає від Росії пустити адвокатів до засудженого у "Болотній справі"

Укрінформ
Європейський суд з прав людини знову зажадав від Росії пустити адвокатів до засудженого по "Болотній справі" Івана Непомнящих і ще двох ув'язнених ярославської колонії.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на адвоката фонду "Громадський вердикт" Ірину Бірюкову

За її словами, ЄСПЛ повторно вимагає пустити адвокатів до засудженого по "Болотній справі" Івана Непомнящих і ще двох ув'язнених ярославської колонії. Це вже повторний запит зі Страсбурга. Суд також домагається незалежного медичного обстеження засуджених, які раніше поскаржилися на побиття.

Раніше ЄСПЛ присвоїв скарзі засуджених статус пріоритету і зобов'язав російську владу відповісти на запит до 4 травня. Однак керівництво ярославської виправної колонії № 1, незважаючи на рішення Страсбурзького суду, відмовилося пустити адвокатів до Непомнящих і ще двох ув'язнених. У Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) стверджують, що незалежна лікарська комісія, оглянула заявили про побої засуджених 28 квітня, і не знайшла у них травм.

У грудні 2015 року Івана Непомнящих засудили до двох з половиною років колонії. За версією слідства, молодик під час акції протесту 6 травня 2012 року завдав кількох ударів співробітникові поліції. Сам Непомнящих заперечує свою провину. Правозахисний центр "Меморіал" визнав Непомнящих політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-