Ващиковський вважає, що Макрон критикує Польщу через

Ващиковський вважає, що Макрон критикує Польщу через "заздрощі"

Укрінформ
Різкі випади кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона на адресу Польщі пов'язані з тим, що упродовж останніх років Париж програє Варшаві в економічній конкуренції.

Про це в ефірі Польського радіо Trojka заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Упродовж багатьох років Франція не може конкурувати з економіками країн, які стають сильнішими, такими як Польща. Ми конкурентні у багатьох питаннях. Якщо хтось не може упоратися з конкуренцією з нашої сторони, то вживаються політичні звинувачення, які є безпідставними", - заявив Ващиковський.

Польський міністр додав, що йому дуже цікаво, яким чином Макрон, якщо переможе виборах, "намагатиметься викрутитися з цієї ситуації" після таких звинувачень на адресу Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв’ю виданню "Voix du Nord" Макрон заявив, що як президент Франції він підтримуватиме запровадження санкцій проти Польщі, яка "порушила усі правила ЄС". Він уточнив, що Євросоюз не може погоджуватися на використання різниці у рівні суспільного життя між країнами ЄС. Перед цим Макрон побував на заводі Whirlpool в одному з французьких міст, де страйкують робітники через закриття підприємства і перенесення виробництва до польської Лодзі. Згодом, під час виборчої кампанії він назвав лідера правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослава Качинського "другом" своєї суперниці на виборах - націоналістки Марін Ле Пен, поряд із президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. В обох випадках це викликало гостру реакцію з боку МЗС Польщі. Натомість, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Макрону як можливому переможцю президентських виборів у Франції треба буде добре попрацювати над відновленням довіри до себе і своєї країни у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-