У Румунії поновилися протести проти помилування корупціонерів

У Румунії поновилися протести проти помилування корупціонерів

Укрінформ
Масові акції протесту пройшли у Бухаресті, Констанці, Клужі та інших містах Румунії. Маніфестанти протестують проти ухвалення закону про часткове помилування засуджених за корупцію.

Ініціаторами акції виступила соціальна група «Корупція вбиває», передає власний кореспондент Укрінформу.

Маніфестанти скандували: «Румунія без злодіїв!», «Соціал-демократи – червона чума Румунії!», «Румунія вимагає: без помилування корупціонерів!», «Ми зобов'язані захистити країну від злодіїв!». У Бухаресті акція пройшла перед будівлею румунського уряду.

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що рішення юридичної Комісії румунського Сенату схвалити законопроект про часткове помилування корупціонерів стало для нього неприємною несподіванкою».

Раніше юридична Комісія Сенату Румунії п'ятьма голосами «за» і трьома «проти» схвалила законопроект про помилування частини корупціонерів. Згідно з документом, помилуванню підлягають особи, засуджені до трьох років тюремного ув'язнення, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти, а також особи, які досягли 70-річного віку.

Трьома місяцями раніше в Румунії пройшли багатотисячні акції протесту у зв'язку з прийняттям урядом аналогічної постанови про помилування. Під тиском протестувальників уряд був змушений анулювати документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-