ООН закликає до відновлення сирійських переговорів в Астані

ООН закликає до відновлення сирійських переговорів в Астані

Укрінформ
Після того, як сирійська опозиція демонстративно залишила переговори в Астані через нові удари по них, спецпосланець генсека ООН з питань Сирії Стаффан де Містура закликав їх повернутися й відновити переговори.

Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН.

"В ООН дуже стурбовані повідомленнями про ескалацію насильства в Сирії, в тому числі, про нові авіаудари, особливо в такий відповідальний момент, коли в Астані почалися серйозні обговорення пропозицій щодо деескалації конфлікту… Ми закликаємо до негайного розслідування й невідкладного застосування заходів для забезпечення того, щоб не відбулося жодного удару", - заявив представник ООН.

Як повідомлялося, у середу в столиці Казахстану за посередництва Росії, Туреччини й Ірану стартував новий раунд переговорів між сторонами сирійського конфлікту. Водночас, як повідомили ЗМІ, в цей же день делегація сирійської опозиції залишила зустріч на знак протесту проти нових повітряних ударів по районах, які вона контролює.

Стеффан де Містура присутній в Астані в якості спостерігача. Він закликав усі сторони припинити бойові дії, підкресливши, що, зі свого боку, робить все можливе для продовження переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-