У Берліні пройшла акція на підтримку кинутих за грати журналістів

У Берліні пройшла акція на підтримку кинутих за грати журналістів

Фото
Укрінформ
У Міжнародний день свободи преси, 3 травня, в Берліні біля Бранденбурзьких воріт пройшла акція на підтримку кинутих за грати журналістів.

Про це повідомляє берлінський кореспондент Укрінформу.

“Свобода преси – один із стовпів демократії. Ми, федеральний уряд повинні і ми будемо її захищати у нас в Європі, та і за її межами», - сказав офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Він зазначив, що в багатьох країнах на цій планеті вільні ЗМІ і відважні журналісти зазнають переслідування, тиску, погроз, їм насильно заважають працювати і заарештовують, а список убитих репортерів пригнічує. «Навіть в деяких європейських країнах ті, хто висловлює неугодну політична думка, зазнає гоніння, на порозі Європи журналістів позбавляють свободи», -зазначив Зайберт.

Прес-секретар Меркель підкреслив: якщо ми втратимо вільну пресу, ми втратимо і свободу формування незалежної думки і, в кінцевому підсумку, свободу жити у відкритому суспільстві.

Увечері того ж дня в центрі Берліна перед Бранденбурзькими воротами пройшла акція в підтримку Деніза Юджела, інших заарештованих в Туреччині працывникыв ЗМІ, а також всіх журналістів, що знаходяться в неволі, по всьому світу. У концерті виступили рок-музиканти з Німеччини і Туреччини. Міжнародна амністія і Репортери без кордонів влаштували збір підписів. Бажаючі могли написати листівки кинутим у Туреччині за ґрати журналістам. Акція пройшла під гаслами: «Свободу ув'язненим журналістам в Туреччині і де б то не було!» і Free#Deniz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-