Канада сприятиме розвиткові вільних ЗМІ у світі – Трюдо

Канада сприятиме розвиткові вільних ЗМІ у світі – Трюдо

Укрінформ
Канада наголошує на важливості підтримки вільних та активних ЗМІ у світі.

Про це у своєму привітанні із нагоди Всесвітнього дня свободи преси заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Хоча свобода журналістики широко визнається та поважається у Канаді, ми не можемо ігнорувати цензуру, залякування, неправомірні арешти та насильство, з яким стикаються багато журналістів у різних частинах світу. Такі дії призводять до посилення страху та самоцензури, душать суспільства та підривають право на свободу слова. Канада продовжуватиме працювати над пропагуванням активної та вільної преси як вдома, так і за кордоном», - сказав Трюдо.

За його словами, журналістика є «наріжним каменем» будь-якої демократії. «Сьогодні ми вшановуємо багатьох журналістів, які вишуковують істину, перевіряють припущення та викривають несправедливість, при чому часто – ціною особистого ризику. Вони є наріжними каменями нашої сильної та здорової демократичної системи, інформуючи та спонукаючи нас усіх мислити більш критично стосовно навколишнього світу», - зазначив прем’єр-міністр Канади.

Нагадаємо: Всесвітній день свободи преси відзначається щорічно з 1992 року з ініціативи представників незалежної преси країн Африки, схвалено Організацією Об'єднаних Націй з питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО).

Дата 3 травня обрана не випадково. Саме цього дня 1991 року в столиці Намібії представники незалежної преси країн Африки ухвалили «Віндхукську декларацію», в якій містився заклик до урядів держав світу забезпечувати свободу преси та її демократичний характер. У декларації підкреслювалося, що найважливішою складовою частиною будь-якого демократичного суспільства є вільна, плюралістична й незалежна преса. 1993 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення проголосити 3 травня Всесвітнім днем преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-