У Берліні 1 травня проходять акції солідарності та демонстрації

У Берліні 1 травня проходять акції солідарності та демонстрації

Фото, відео
Укрінформ
З ранку 1 травня у столиці ФРН проходять демонстрації і акції солідарності.

Про це з центру Берліна повідомляє кореспондент Укрінформу.

Уже в першій половині дня демонстранти підтяглися до Бранденбурзьких воріт, де зі сцени лунають заклики до солідарності з турецьким народом, проти автократії та арештів активістів, гасла на захист біженців, проти ксенофобії та расизму, Марсельєза та інші пісні.

Уздовж вулиці 17 червня, рух якою традиційно для цього дня перекритий, розмістилися різноманітні стенди на підтримку всього і вся: від Міжнародної амністії і групи за демократичні зміни в Ірані до сосисочної, частина коштів від продажу якої буде спрямована на підтримку депортованих. Багато людей прийшли із саморобними плакатами, нагадують, що 1 травня – це день боротьби за права трудящих.

Все проходить мирно, проте правоохоронці очікують сутичок і бійок у другій половині дня, коли акції почнуть ліві радикали. Порядок на різного роду демонстраціях і гуляннях у Берліні, починаючи з вечора неділі забезпечують близько 6 тисяч правоохоронців, причому, не лише берлінських, але і з федеральних земель Бранденбург, Баварія, Гессен, Північний Рейн-Вестфалія, Райнальд-Пфальц, Нижня Саксонія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-