У Москві вийшли на захист кримських політв’язнів

У Москві вийшли на захист кримських політв’язнів

Укрінформ
У Москві громадські активісти провели пікети на захист політичних в’язнів в анексованому Криму.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, активісти, зокрема, вийшли на підтримку Арсена Джеппарова – одного з обвинувачених у «справі «Хізб ут-Тахрір», яку в Росії визнали терористичною і заборонили.

"В активіста Джепарова значні проблеми зі здоровям, але в СІЗО Сімферополя він не отримує належної медичної допомоги. Фігурант «ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» Арсен Джеппаров перебуває під вартою з часу арешту 18 квітня 2016 року. 20 квітня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив Джеппарова під вартою", - йдеться в повідомленні.

Минулого року російська влада відкрила більше двадцяти справ щодо участі в організації «Хізб ут-Тахрір». В анексованому Криму фігурантами цих справ стали 19 осіб.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що їх несправедливо переслідують в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши в список 15 організацій, оголошених «терористичними».

фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-