Британські консерватори близькі до популярності, яку мали тільки за Тетчер

Британські консерватори близькі до популярності, яку мали тільки за Тетчер

Укрінформ
Консервативна партія Великобританії збільшила свій відрив від Лейбористської партії напередодні виборів, що відбудуться 8 червня, і має тепер підтримку на рівні 49% голосів.

Про це свідчать результати опитування Ipsos MORI, повідомляє Reuters.

"Телефонне опитування 1004 людей, проведене з 21-25 квітня, показало, що партія Мей піднялася на 6 сходинок, здобувши 49%, Лейбористська партія опустилася на 4%, здобувши 26%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рейтинг Ліберальних демократів залишається незмінним на рівні 13%. Партія UKIP може здобути 4% голосів.

За словами глави відділу політичних досліджень Ipsos MORI Гідеона Скіннера, нинішній відрив партії Мей подібний до найбільшого в історії Консервативної партії відриву, зафіксованого у 1983 році. Тоді на виборах Маргарет Тетчер здобула більшість, отримавши 144 місця.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що хоче провести дострокові парламентські вибори. Пропозиція здобула підтримку парламенту, який пересунув дату виборів з 2020 року на 8 червня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-