Данія та Європол домовилися обійти результати негативного референдуму

Данія та Європол домовилися обійти результати негативного референдуму

Укрінформ
Європарламент та парламент Данії проголосували за спеціальну угоду, яка дасть змогу країні продовжувати співпрацю з Європолом після того, як на референдумі більшість данців відкинули участь у спільній політиці ЄС у сфері юстиції.

Про це повідомляє данське видання The Local.

"Спеціальна угода з ЄС дасть змогу зменшити наслідки виходу Данії з Європолу", - йдеться у повідомленні.

За даними медіа, угода визначає, якою інформацією з баз даних Європолу зможе користуватися Данія, а також процедуру доступу до них. Зокрема, Данія не матиме прямого доступу до пошукових баз Європолу, але зможе контактувати з данськомовним персоналом Європолу, який перевірятиме бази даних та додаватиме дані від імені данської поліції.

Як зазначається, умовою для домовленості є те, що Данія залишатиметься частиною Шенгенської зони.

Для того, щоб угода набула чинності, за неї мають проголосувати 27 країн ЄС. Водночас, за даними медіа, на цьому етапі перешкоди не очікуються.

Відповідно до нових регулятивних норм Європолу, які набувають чинності 1 травня, Данія не могла залишатися членом Європолу у зв'язку з негативними результатами референдуму 2015 року. Тоді йшлося про впровадження низки законів, що дозволили б продовжити співпрацю в рамках Європейського поліцейського управління - Європолу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-