Загальний страйк та протести у Бразилії: на вулиці вийшли десятки мільйонів

Загальний страйк та протести у Бразилії: на вулиці вийшли десятки мільйонів

Укрінформ
За даними профспілок, на вулиці бразильських міст у п'ятницю вийшли близько 40 мільйонів людей. Вони невдоволені планами уряду щодо реформ ринку праці та пенсійної системи.

Про це повідомляє DW.

"У найбільших містах Бразилії у п'ятницю відбулися масштабний всезагальний страйк та акції протесту, спрямовані проти програми реформ уряду президента країни Мішела Темера. За даними профспілок, протести відбулися в усіх 26 штатах Бразилії, а участь у масових акціях загалом взяло близько 40 мільйонів осіб", - йдеться у повідомленні.

У місті Сан-Паулу із 12-мільйонним населенням було повністю припинено роботу громадського транспорту та перекрито основні транспортні магістралі. Протестувальники перекрили дороги та запалили шини на шляхах, які ведуть до Сан-Паулу. У центрі Ріо-де-Жанейро сталися сутички між демонстрантами та поліцією, проти демонстрантів було застосовано сльозогінний газ та гумові кулі, десятки людей затримані. 

У столиці країни Бразиліа також було заблоковано роботу громадського транспорту, а на вулицях були зведені барикади. Протести і блокування роботи транспорту відбулися також в інших великих містах, зокрема, у Салвадорі, Наталі, Белу-Орізонті, Порту-Алегрі, Манаусі тощо, уточнює dpa.

Загальний страйк у Бразилії відбувся вперше за останній 21 рік. Невдоволення робітників та населення викликали плани уряду провести пенсійну реформу та реформу ринку праці. Зокрема, уряд Темера пропонує збільшити кількість робочих годин та одночасно з цим зменшити роль профспілок. Також уряд має намір заморозити державні витрати на наступні 20 років. Ці реформи ще мають бути затверджені Сенатом Бразилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-